7 szabály az egészséges étrendhez

7 szabály az egészséges étrendhez

Szeretné, ha fogyókúrája eredményes lenne? Figyeljen oda az egészséges étrendre, amivel kapcsolatban 7 fontos szabályt célszerű előtérbe helyezni!

Ugyan még van jó pár hónap a strandszezonig, sokan már most azon dolgoznak, hogy mire beköszönt a nyár, addigra már ne legyen problémájuk a testükkel, súlyukkal. Egyesek igen intenzíven vetik bele magukat az edzésbe, emellett pedig igénybe vesznek különböző alakformálást elősegítő szolgáltatást is. Nagyon lényeges, hogy mindezek mellett az emberek odafigyeljenek az étkezéseikre is, mert ellenkező esetben nem tudják elérni a céljaikat, ráadásul még az egészségüket is veszélyeztethetik. Ha az ember igazán hatékonnyá szeretné tenni az életmódváltást, célszerű 7 szabályra odafigyelni.

Felejtse el a feldolgozott élelmiszereket!

A fogyókúra ideje alatt nagyon körültekintőnek kell lenni az élelmiszerek vásárlásakor, és mindenképp le kell mondani a kompromisszumokrólEl kell kerülni azokat a termékeket, amik ízfokozókat, tartósítószereket tartalmaznak.

Nem mindegy, hogy mit választ a folyadékbevitelhez

Az alkoholos italok, gyümölcslevek, különböző üdítők jelentős mennyiségű kalóriát tartalmaznak, így, hiába is figyel oda az ember az ételekre, ha mellette cukros italokat iszik, bizony nem lesz eredménye a fogyókúrának. A legjobb a szénsavmentes víz, mert egyrészt teltségérzetet biztosíthat, másrészt nem tartalmaz kalóriát.

A jóllakottság érzése is számít

Nagyon sokan szenvednek az éhségérzettől a fogyókúra alatt, és sajnos gyakran engednek a csábításnak, és esznek pár falatot azért, hogy csökkentsék a kellemetlenséget. Így nem lehet eredményeket elérni, gondoskodni kell a jóllakottság érzéséről. Ezt például rostban gazdag ételekkel lehet elérni, az árpával vagy a barna rizssel.

Anyagcsere pörgetés

A többszöri kis adagos étkezésekkel rengeteget lehet tenni a változásért. Több mintaétrendet is lehet találni a világhálón, de célszerű lehet szakemberhez fordulni, aki nagyon pontos, az egyén igényeinek megfelelő útmutatást tud biztosítani.

Kerülje a puffasztó élelmiszereket!

A hagyma és a káposzta helyett inkább fogyasszon uborkát vagy brokkolit, amelyek segítik az emésztést, és nem okoznak kellemetlen érzetet. A banán, narancs káliumban gazdag gyümölcsök, amik gondoskodnak a szervezetben felgyülemlett felesleges víz távozásáról.

A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel és a fehérjék fogyasztása is rengeteget számítanak az eredményekben. Ha bővebb információkra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!